VELOVE RIDES

Wie wij zijn

VELOVE RIDES is een in 2014 opgerichte fietscommunity van ruim 150 vrouwen van allerlei leeftijden en niveaus; van net startende fietsers tot ervaren wedstrijdrijders.

Dankzij het netwerk dat is gecreëerd, is het altijd mogelijk om met een groep gelijkgestemde vrouwen eropuit te trekken. Jij fietst wanneer je wilt op een tempo dat bij jou past. 

Alle vrouwen met enige ervaring kunnen aansluiten. Er zijn geen financiële verplichtingen en geen verwachtingen.

Wat wij doen

Onze wekelijkse donderdagavond en zondagochtend wegritten starten vanuit Haarlem. Wij fietsen in verschillende groepen van verschillende niveaus. Niemand heeft een vaste plek in een groep, dus je kunt per dag kiezen. 

De VELOVE wegritten zijn geheel kosteloos. Wil je trainingen of clinics volgen, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Fiets jij liever offroad of met Zwift? Ook daarvoor hebben wij speciale groepen, waarbij je vrijblijvend en kosteloos kunt aansluiten.

Naast de vaste ritten, organiseren wij workshops en een VELOVE weekend. We nemen ook in groepen deel aan toertochten. Met VELOVE ben jij gegarandeerd van fietsmaatjes, waarmee je kunt fietsen zoals jij dat wilt!

Aansluiten

Iedereen die zich aansluit bij ons netwerk begint in de START groep. Daar leer je ons kennen en vertellen wij jou meer over onze werkwijze. Na de START groep stroom je door naar een groep van jouw keuze.

BASE groep ~ 25 – 27 km/uur
SPEED groep ~ 27 – 30 km/uur
RACE groep ~ 30+ km/uur
OFFROAD groep ~ MTB en Gravel
ZWIFT groep ~ online meetups

Alle groepen hanteren het samen uit – samen thuis principe. Om de BASE groep bij te kunnen houden, moet je wel zelfstandig 25 km/uur kunnen rijden. Lukt dat nog niet, dan is het verstandig om eerst zelf je conditie op te bouwen.

Captains

De groepen worden begeleid door onze onmisbare VELOVE captains; Alette Westening, Jacqueline Slaaf, Orchidee Brasz, Renske Nieuwkerk – De Wijs, Robin Segers, Sacha Kaldenbach en Liesbeth van Oost. Zij bewaken de veiligheid en het plezier in het fietsen. Deelname blijft wel altijd op eigen risico.

Contact

Vragen? Neem contact op met Anna Woldring via info@velovehaarlem.nl